Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O FINANSIRANJU POLITIČKIH AKTIVNOSTI: Rok za podnošenje godišnjeg izveštaja o finansiranju 30. april 2023. godine


Agencija za sprečavanje korupcije obaveštava političke subjekte koji imaju predstavnike u predstavničkim telima i registrovane političke stranke da je, u skladu sa odredbom člana 28. stav 1. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti ("Sl. glasnik RS", br. 14/2022), rok za podnošenje godišnjeg izveštaja o finansiranju za 2022. godinu, koji sadrži i podatke o prilozima i imovini, uz prethodno pribavljeno mišljenje ovlašćenog revizora, do 30. aprila 2023. godine.

Od obaveze podnošenja mišljenja ovlašćenog revizora izuzimaju se registrovane političke stranke i grupe građana koje u godini za koju podnose godišnji izveštaj o finansiranju imaju priliv ili odliv sredstava po računima čiji iznos ne prelazi jednu prosečnu neto zaradu.

Godišnji izveštaj o finansiranju političkog subjekta se podnosi obavezno preko sistema za elektronsko podnošenje izveštaja (veb forma obrasca) i u pisanoj formi (štampanjem elektronskog obrasca).

Izveštaji se podnose putem veb linka https://publicapp.acas.rs/#/login prijavom na korisnički nalog dobijen od Agencije putem imejla i unosom podataka u veb formi.

Pozivaju se politički subjekti koji još uvek nemaju korisnički nalog da dostave Agenciji na imejl adresu finansiranje.ps@acas.rs sledeće podatke: 1) naziv političkog subjekta; 2) imejl adresu; 3) ime i prezime ovlašćenog lica i broj telefona; 4) mesto i adresu političkog subjekta i 5) veb sajt političkog subjekta.

Izvor: Vebsajt Agencija za sprečavanje korupcije, 21.04.2023.
Naslov: Redakcija