Zastava Bosne i Hercegovine

AKCIONI PLAN ZA POGLAVLJE 23: Nova metodologija izveštavanja o sprovođenju AP23


Ministarka pravde Maja Popović istakla je, na prvom sastanku Koordinacionog tela za sprovođenje Akcionog plana za Poglavlje 23 (AP23), da je potrebno da ubuduće sve institucije, uključujući i Ministarstvo pravde, efikasno sprovode planirane aktivnosti u rokovima zadatim u tom planu.

Popović, koja je i predsedavajuća ovom telu, koje je osnovala Vlada Republike Srbije, ocenila je da je reč o jednom od najvažnijih poglavlja u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Prema njenim rečima, neophodno je i adekvatno izveštavanje o sprovedenim aktivnostima, kao i da se potencijalni problemi u sprovođenju rešavaju zajednički, kroz rad Koordinacionog tela.

Na sastanku je predstavljena i nova metodologija izveštavanja o sprovođenju AP23, koja će pomoći efikasnijem sprovođenju, povećanoj vidljivosti reformskih koraka, kao i pravovremenoj identifikaciji kašnjenja u njegovoj realizaciji.

Sastanku su prisustvovali članovi iz 25 institucija koji su još jednom istakli da je Akcioni plan krovni strateški dokument Srbije u oblasti vladavine prava sa kojim svi ostali strateški dokumenti moraju biti usklađeni.

Izvor: Vebsajt Vlade, 20.04.2021.
Naslov: Redakcija