Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O INSPEKCIJSKOM NADZORU: Završetkom obuke konačan broj inspektora – instruktora je dostigao 326. Instruktori koji su prošli obuku prenose stečeno znanje svojim kolegama, kako bi svoj posao obavljali što efikasnije


U Privrednoj komori Beograda, 21. i 22. aprila 2016. godine, organizovan je poslednji u nizu treninga za inspektore - buduće trenere za postupanje po novom Zakonu o inspekcijskom nadzoru ("Sl. glasnik RS", br. 36/2015 - dalje: Zakon).

Reč je o interaktivnom treningu koji se sastoji od instrukcija, prezentacija i vežbi, putem kojih se inspektori obučavaju kako o primeni Zakona, tako i o poboljšanju njihovih komunikacionih i prezentacionih veština.

Trening je organizovan u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a uz podršku USAID Projekta za bolje uslove poslovanja.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Željko Ožegović, je zajedno sa međunarodnim stručnjakom za regulatornu reformu, inspekcijski nadzor i pitanja procene rizika Donaldom Mekreom, čestitao inspektorima uspešan završetak obuke i uručio im prigodne sertifikate.

Ožegović je poručio inspektorima da se ove obuke sprovode kako bi se popravio imidž inspekcijskih službi, a samim tim i imidž države. On je dodao da svim instruktorima koji su prošli obuku sada predstoji da prenesu stečeno znanje svojim kolegama, kako bi svoj posao obavljali što kvalitetnije i efikasnije.

Na poslednjoj sesiji treninga u Beogradu učestvovalo je 34 inspektora, koji su ovim putem osposobljeni da u budućnosti drže treninge, a završetkom obuke konačan broj inspektora – instruktora je dostigao 326.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 25.04.2016.
Naslov, Obeležavanje: Redakcija