Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDLOG ZAKONA O INSPEKCIJSKOM NADZORU BIĆE RAZMATRAN NA SEDNICI SKUPŠTINE 1. APRILA 2015.


Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički najavila je u razgovoru sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj da će se Predlog zakona o inspekcijskom nadzoru naći 1. aprila na redovnom skupštinskom zasedanju, uz podsećanje na to da su njegovo usvajanje najviše tražili privrednici.

Kako bi se prikupila sredstva za implementaciju ovog zakona, organizovaće se i donatorska konferencija, navela je ona i istakla potrebu da se poveća učešće malih i srednjih preduzeća u javnim nabavkama.

Direktor EBRD u Srbiji Mateo Patrone rekao je da ta banka sprovodi aktivnosti na poboljšanju uloge i konkurentnosti privatnog sektora, posebno u agrobiznisu, sektoru malih i srednjih preduzeća, ali i bankarskom sektoru.

EBRD, kako je naglasio, podržava i proces privatizacije, produbljivanje finansijskog posredovanja i poboljšanje energetske efikasnosti.

U okviru Programa za razvoj inovacija i preduzeća zapadnog Balkana, u Srbiji je počeo sa radom Fond za podršku daljeg rasta preduzeća (Enterprise Expansion Fund - ENEF), ukupne vrednosti 77 miliona evra, koji je namenjen za finansiranje pre svega srednjih preduzeća, koja imaju veliki potencijal za rast.

EBRD realizuje i "Program podrške MSP u Srbiji". Ovaj projekat je finansiran iz pretpristupnih fondova (IPA) Evropske unije, a sprovode ga Evropska banka za obnovu i razvoj, pri čemu je glavni partner Ministarstvo privrede.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 25.03.2015.