Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USKORO UGOVOR O PREUZIMANJU ČAČANSKE BANKE


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da je najrealnije da turska Halkbanka za desetak dana preuzme Čačansku banku.

"Više je nego izvesno da će turska Halkbanka doći na naše tržište što je za nas značajno sa više aspekata", rekao je Ljajić na konferenciji "Unapređenje ekonomskih odnosa između Turske i Srbije" održanoj u Beogradu.

Pregovori su, kazao je, u završnoj fazi pošto je srpska strana predala ugovor Halkbanci koja, kako je rekao, nema primedbi i odgovor će biti pozitivan.

"Realno je da za desetak dana imamo potpisan ugovor o preuzimanju", kazao je Ljajić istakavši da je dolazak turske banke na srpsko tržište veoma značajan.

Kao primer je naveo Makedoniiju gde je Halkbanka trećinu od ukupno predviđenih kredita dala za razvoj male privrede.

"Upravo zahvaljujući tome možemo da očekujemo pomoć u razvoju malog i srednjeg biznisa, a to je i signal za druge turske investitore da dođu i investiraju u Srbiju", rekao je Ljajić, dodavši da ekonomski odnosi dve zemlje idu uzlaznom putanjom i da je planirano da vrednost robne razmene između dve zemlje u naredne dve godine dostigne najmanje milijardu evra.

Izvor: Vebsajt Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, 25.02.2015.