Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

MINISTAR FINANSIJA: DO POLOVINE GODINE PLAN RACIONALIZACIJE RADNIH MESTA U JAVNOM SEKTORU


Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je večeras da će se do jula izaći sa planom racionalizacije broja radnih mesta u javnom sektoru i ocenio da će aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom pomoći daljem jačanju dinara.

"Koliko će biti otpuštanja i stvarnog viška zaposlenih zavisiće od mesta na kojem se oni nalaze i od toga koliko će se njih odlučiti da ranije ode u penziju", rekao je Vujović je za RTS.

On je rekao da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave radi na novoj sistematizaciji platnih razreda, na osnovu koje će se znati koliko ljudi radi na pojedinim mestima, koliko su plaćeni i gde su viškovi.

"Nije cilj smanjenje zaposlenih nego efikasna država i da građani imaju veću motivaciju da rade u privatnom sektoru", rekao je Vujović.

Prema njegovim rečima, Svetska banka će strukturnim kreditima od oko 630 miliona dolara pomoći restrukturiranje ključnih javnih preduzeća, reformu državne uprave i restrukturiranje društvenih preduzeća u Agenciji za privatizaciji.

Vujović je rekao da će državna preduzeća imati svoje planove restrukturiranja, a govoreći o Srbijagasu, dodao da prvo treba uvesti discipilinu i otkloniti gubitke koje to preduzeće ima zbog neplaćanja gasa, a onda rešavati pitanje 

Izvor: Tanjug

Ako Vam je ova vest privukla pažnju - podelite je: