Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 25. januara 2016. godine održana sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo - Razmotreni amandmani na predloge zakona


168. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo je na sednici održanoj 25. januara 2016. godine razmotrio amandman na Predlog zakona o javnom redu i miru.

Pre prelaska na rad, na predlog predsednika Odbora dnevni red sednice dopunjen je tačkama: Razmatranje amandmana na Predlog zakona o policiji i Razmatranje amandmana na Predlog zakona o oglašavanju.

Članovi Odbora razmotrili su amandman koji je na član 12. Predloga zakona o javnom redu i miru podneo Odbor za odbranu i unutrašnje poslove i ocenili da je podneti amandman u skladu sa Ustavom Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 98/2006 - dalje: Ustav) i pravnim sistemom.

Odbor je razmotrio amandman sa ispravkom na član 57. Predloga zakona o policiji, koji su podneli narodni poslanici Dubravka Filipovski, Velimir Stanojević i Zlata Đerić i ocenio da je podneti amandman u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

U nastavku sednice, članovi Odbora su razmotrili i ocenili da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije amandman sa ispravkom na član 54. i amandman sa ispravkom na član 56. Predloga zakona o oglašavanju.

Sednici je predsedavao dr Aleksandar Martinović, predsednik Odbora, a prisustvovali su članovi Odbora Anamarija Viček, Tanja Tomašević Damnjanović, Svetislav Vukmirica, Žarko Mićin, Neđo Jovanović, prof. dr Vesna Besarović, Branka Janković, Dragan Polovina, Živan Đurišić i Petar Petrović.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije i Blic, 25.01.2016.
Naslov: Redakcija