Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O IZMENAMA ODLUKE O NAKNADAMA ZA KORIŠĆENJE JAVNIH POVRŠINA ZA TERITORIJU GRADA BEOGRADA: Od 2021. godine novi cenovnik za reklamiranje na javnim površinama


Na poslednjoj sednici Skupštine grada Beograda usvojena je Odluka o izmeni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju Grada Beograda. Između ostalog, ovo obuhvata i reklamiranje, pa će tako novi cenovnik stupiti na snagu 2021. godine.

Najskuplja je taksa za kvadratni metar bilborda što iznosi 53,50 dinara dnevno. Sledi korišćenje reklamnih panoa na zgradama, ogradama gradilišta, zaštitnih prekrivača građevinskih skela i postavljanje transparenata između stupova. U ekstra zoni jedan kvadrat dnevno za ove pozicije iznosi 26,75 dinara.

Reklamne zastave na Dedinju ili Adi Ciganliji koštaće 481 dinar mesečno po zauzetom kvadratu.

Prema Odluci, ukoliko nadležni organi nisu izdali dozvolu, a reklama se ipak pojavi na bilbordu u ekstrazoni recimo, cena jednog kvadrata dnevno iznosi 80,25 dinara. Kada je reč o plakatima, taksa će u tom slučaju biti 48,15 dinara dnevno po kvadratnom metru, odnosno nešto više od 1.400 dinara mesečno.

Izvor: Vebsajt B92, 21.12.2020.
Naslov: Redakcija