Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OD 1. JANUARA 2018. GODINE POČINJE NAPLATA PUTARINE NA DEONICI NIŠ - DIMITROVGRAD: Cena 190 dinara za automobile


Na istočnom kraku Koridora 10 na deonici Niš - Dimitrovgrad putarina će početi da se naplaćuje od 1. januara 2018. godine kod Dimitrovgrada i za automobile će iznositi 190 dinara, potvrđeno je u Putevima Srbije.

Naplata putarine će se odvijati u "otvorenom sistemu", kažu u tom javnom preduzeću.

Na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" ima ukupno osam saobraćajnih kanala, a cena za prvu kategoriju I-A (motori) biće 90 dinara, I kategorija (automobili i kombi do 3,5 tone nosivosti) 190 dinara, II kategorija (motorna vozila sa prikolicom i teretni kombi) 280 dinara, III kategorija (autobusi i kamioni) 560 dinara i IV kategorija (autobus sa prikolicom i teretna vozila sa prikolicom) 1.120 dinara.

Pošto će putarina od početka 2018. godine početi da se naplaćuje samo na rampi Dimitrovgrad plaćaće je samo vozači koji idu za Bugarsku i koji iz nje dolaze.

Stanovnici Pirota, Dimitrovgrada i ostalih mesta na trasi moći će još nekoliko meseci da se voze novom saobraćajnicom besplatno, dok se ne postave bočne naplatne rampe.

Takav režim naplate putarine biće na snazi sve do okončanja radova na istočnom i južnom kraku Koridora 10, kada će se stvoriti uslovi za uspostavljanje zatvorenog sistema naplate putarine i na toj deonici.

Za rad na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" je angažovano 37 radnika koji su uspešno prošli obuku.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, dug je oko 86,9 kilometara.

Sa završetkom obilaznice, koja se ovih dana privodi kraju, do kompletiranja ove trase preostaju još radovi na oko osam kilometara na deonici od Staničenja do Pirota, kao i oko 12 kilometara od tunela Bancarevo do Crvene Reke.

Izvor: Vebsajt Blic, 22.12.2017.
Naslov: Redakcija