Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O TAJNOSTI PODATAKA: U skladu sa Zakonom uručeni sertifikati za pristup tajnim podacima grupi saradnika Poverenika


Nakon sprovedenog postupka bezbednosnih provera u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka("Sl. glasnik RS", br. 104/2009), direktor Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost, Goran Matić, uručio je sertifikate za pristup tajnim podacima grupi saradnika Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Sada, u Službi Poverenika 20 saradnika poseduje sertifikate za pristup tajnim podacima dva najviša stepena poverljivosti - dva saradnika poseduju sertifikate "državna tajna" i njih 18 "strogo poverljivo", navodi se u saopštenju Poverenika.

U skladu sa nastojanjima da saradnici u Službi Poverenika imaju što bolje reference za kvalitetan rad, odnosno za postupanje kako sa tajnim dokumentima tako i sa podacima o ličnosti, nedavno je šest saradnika Poverenika steklo status oditora, najviši stepen sertifikacije za ISO 27001 - bezbednost podataka, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, 24.12.2015,
Naslov: Redakcija