Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O OSNIVANJU KANCELARIJE ZA UPRAVLJANJE JAVNIM ULAGANJIMA: Predviđeno je da će Kancelarija vršiti koordinaciju realizacije projekata obnove i unapređenja objekata javne namene u nadležnosti Republike, autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave


Vlada Republike Srbije je na sednici 19. novembra 2015. godine usvojila Uredbu o osnivanju Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima("Sl. glasnik RS", br. 95/2015)

Predviđeno je da će ta Kancelarija vršiti koordinaciju realizacije projekata obnove i unapređenja objekata javne namene u nadležnosti Republike, autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave.

Zadatak tog novoosnovanog državnog tela je da se efikasno, transparentno i odgovorno upravlja projektima za obnovu škola, vrtića, bolnica i ustanova za socijalnu zaštitu, uz uključivanje lokalne zajednice u proces odlučivanja i realizacije, što će bitno unaprediti svakodnevni život građana.

Država će narednih godina iz budžeta obezbediti novac za rekonstrukciju i obnovu navedenih objekata, ali bi deo novca trebalo da se obezbediti i iz evropskih fondova. Reč je o oko 3.000 objekata, a novoosnovana Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima će investicije kontrolisati dnevno, u saradnji sa resornim ministarstvima.

Izvor: Vebsajt Dnevnik, Lj. M., 23.11.2015.
Naslov, Obeležavanje: Redakcija