Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UVODI SE DIGITALNI REGISTAR INVESTICIONIH LOKACIJA


Direktor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borko Drašković i zamenik gradonačelnika Čačka Milica Dačić potpisali su u Beogradu Sporazum o saradnji koji ima za cilj pružanje podrške Zavodu pri uspostavljanju Nacionalnog registra investicionih mapa (NRIM), jačanje kapaciteta izabranih pilot jedinica lokalnih samouprava i podsticanje ekonomskog razvoja.

Uspostavljanje takozvanog NRIM-a izvršiće se kroz projekat "Unapređenje poslovne klime u Srbiji", koji realizuje RGZ i deset pilot jedinica lokalnih samouprava, a koji finansira Međunarodna razvojna agencija Švedske. Krajnji rezultat projekta je da ovaj registar bude lako dostupan svim građanima i potencijalnim domaćim i stranim investitorima sa tačnim i pouzdanim podacima.

Projekat vredan više od 2 miliona evra trebalo bi da bude realizovan u naredne dve godine.

Projekat je pripremljen nakon uspešne realizacije pilot projekta koji je RGZ realizovao sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za područja gradskih naselja Kikinda i Vladičin Han, čije su investicione mape već postavljene na digitalnoj platformi GeoSrbija.

Izvor: Vebsajt Blic, 23.09.2019.
Naslov: Redakcija