Zastava Bosne i Hercegovine

DRUGI DAN SAVETOVANJA KOMPANIJE PARAGRAF, PALIĆ, 23-26. SEPTEMBAR 2018. GODINE, "NOVINE I PRIMENA OPŠTIH I FINANSIJSKIH PROPISA U JAVNOM I U PRIVATNOM SEKTORU"


U periodu od 23. do 26. septembra 2018. godine, Kompanija Paragraf na Paliću organizuje tradicionalno višednevno Savetovanje "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru".

Savetovanje je otvoreno u nedelju 23. septembra 2018. godine, koktelom dobrodošlice, a zatim se skupu obratio pozdravnom reči direktor kompanije Paragraf, Bratislav Milovanović, nakon toga skupu se obratila PR kompanije, Jelena Šapić kao i supervizor svih redakcija, Dušan Pavlović.

Prvog dana savetovanja održana su predavanja u javnom i privatnom sektoru.

U javnom sektoru skupu se obratila Ivana Savićević, pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave na temu “Očekivane novine u sistemu plata u javnom sektoru od 1. januara 2019. godine i na temu “Ograničenje zapošljavanja u javnom sektoru”, dok je u privatnom sektoru predavanje na temu “U susret početku primene Zakona o privrednim društvima, sa simulacijom elektronske registracije preduzetnika i privrednog društva” održao, Mile Orlović, glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa “Pravnik u privredi”, sa koleginicom Marijom Pajić, pomoćnikom registratora u Registru privrednih subjekata APR.

Drugog dana savetovanja u javnom sektoru prvo predavanje održanoje na temu “Zakon o zaposlenima u javnim službama (uređenje osnovice i koeficijenata, platni razredi), Zakon o izmenama i dopunama Zakon o državnim službenicima (uvođenje okvira kompetencija u zapošljavanje i ocenjivanje), Zakon o platama državnih službenika i nameštenika (usaglašavanje sa Zakonom o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru - novine u predloženim propisima)”, Ivana Savićević, pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Na temu “Sudska praksa u primeni novog Zakona o opštem upravnom postupku” govorila je Ruža Urošević, sudija Upravnog suda

Na temu “Disciplinska odgovornost zaposlenih kod korisnika javnih sredstava”, skupu se obratio Ranko Jerković, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika izdanja “Budžetski instruktor” i “Pravnik u javnom sektoru”.

Na temu “Poslovanje ustanova obrazovanja i vaspitanja - radni odnosi i tačke redovnog inspekcijskog nadzora na početku školske 2018/2019. godine” predavanje je održala, Biljana Antić, prosvetni inspektor Grada Beograda.

U privatnom sektoru na temu Računovodstveni aspekt evidentiranja nematerijalne imovine”, govorila je dr Marina Protić, odgovorni urednik stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor”.

Na temu “Poreski i računovodstveni aspekt vrednosnih vaučera”, govorili su Aleksandar Milanović, glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor” kao i Danijela Krajić, viši urednik u časopisu “Poresko-računovodstveni instruktor”

O temi “Poreski tretman premije za kolektivno odnosno dodatno osiguranje zaposlenih i aktuelnosti u vezi sa oporezivanjem prihoda fizičkih lica”, govorila je Marija Torlak, odgovorni urednik stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor”, koja je zatim zajedno sa kolegom Dušanom Pavlovićem, glavnim i odgovornim urednikom časopisa Pravnik u pravosuđu.

Na najčešća pitanja u vezi sa iskazivanjem podataka u Obrascu POPDV, odgovarao je Olica Pješčić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika u časopisu “Poresko-računovodstveni instruktor”.

Izvor: Redakcija, 24.09.2018.