Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILNIK O TEHNIČKIM I DRUGIM ZAHTEVIMA ZA KERAMIČKE PLOČICE: Standard iz oblasti keramičkih pločica na javnoj raspravi do 3. novembra 2015. godine


 U Institutu za standardizaciju Srbije, u obnovljenom sastavu, počela je da radi Komisija za standarde i srodne dokumente KS U189, Keramičke pločice i sanitarna oprema. Ova komisija je ažurirala sva izdanja srpskih standarda, pri čemu treba naglasiti da se svi standardi iz oblasti keramičkih pločica donose na srpskom jeziku.

Standard na SRPS EN 14411:2015, kojim su standardizovane definicije i specifikacije u oblasti keramičkih pločica nalazi se na javnoj raspravi do 3.11.2015. godine. Standard je citiran u Pravilniku o tehničkim i drugim zahtevima za keramičke pločice ("Sl. list SCG", br. 1/2006), čime je njegova primena na teritoriji Republike Srbije postala obavezna, a kako se i evropsko izdanje ovog standarda nalazi pod evropskom Uredbom o građevinskim proizvodima 305/2011, upotreba ovog standarda omogućava korišćenje zajedničkog jezika u ovoj oblasti. Takođe je ažurirana i serija standarda SRPS EN ISO 10545, delovi od 1 do 16, kojima su standardizovana merenja fizičkih svojstava keramičkih pločica.

Više informacija možete pogledati na internet prezentaciji Instituta za standardizaciju na sledećem linku

Izvor: Vebsajt Inženjerska komora Srbije, 24.09.2015.