Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE ODRŽANE 24.9.2014. GODINE


Pokrajinska vlada je na sednici, kojoj je predsedavao dr Bojan Pajtić, usmerila je 2,8 miliona dinara Osnovnoj školi "Filip Višnjić" u Moroviću u opštini Šid, za troškove ugradnje centralnog grejanja izdvojenog odeljenja u objektu ove škole u Jameni. Takođe, za finansiranje dela troškova radova na sanaciji centralnog grejanja u Osnovnoj školi "Nikola Đurković" u Feketiću, Pokrajinska vlada je obezbedila 2,9 miliona dinara.

Na zahtev Gerontološkog centra iz Kikinde, članovi Porajinske vlade doneli su rešenje da se za finansiranje troškova povodom unapređivanja radno-terapeutskih aktivnosti, ovoj ustanovi usmeri 300.000 dinara.

Pokrajinska vlada imenovala je na sednici predsednika i članove Odbora za dodelu autentičnog pokrajinskog priznanja u oblasti obrazovanja "Dr Đorđe Natošević". Odbor se bira iz reda istaknutih naučnih, presvetnih i drugih javnih radnika. Svake školske godine može da se dodeli najviše pet priznanja, namenjenih najuspešnijim kolektivima ili pojedincima u oblasti vaspitnoobrazovnog rada. Priznanje se sastoji od plakete, povelje i novčane nagrade. 

Izvor: