Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O OSNOVAMA SISTEMA OBRAZOVANJA I VASPITANJA: Prosvetari će se izjasniti nakon uvida u konačan i kompletan tekst koji će biti upućen Skupštini


U prostorijama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održan je sastanak Radne grupe za Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Prisutni su bili predstavnici sva četiri reprezentativna sindikata i dva ministarstva, prosvete i državne uprave.

Ovo je bio nastavak rada na krovnom Zakonu posle javne rasprave i mišljenja koja su stigla iz drugih ministarstava. Predstavnici Unije nisu imali priliku da vide kompletnu verziju Zakona, i stoga ostaje ostaje pri stavu da će tek nakon uvida moći da kaže koji su delovi ovog Zakona, ono što su naši predstavnici sindikata tražili i na čemu se insistiralo dok su trajali pregovori.

Razgovaralo se o pojedinim članovima Zakona a koji se odnose na licence, preuzimanje zaposlenih sa liste i radnim odnosima.

Konačni stav o Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja Unije SPRS imaće tek nakon uvida u verziju koja će ući u skupštinsku proceduru.

Izvor: Vebsajt Unije prosvetnih radnika Srbije, 24.08.2017.
Naslov: Redakcija