Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O USLOVIMA I NAČINU PRIVLAČENJA DIREKTNIH INVESTICIJA


Republika Srbija je u 2014. godini donela novi podsticajni program za green-field i brown-field projekte u Srbiji, čiji je osnovUREDBA O USLOVIMA I NAČINU PRIVLAČENJA DIREKTNIH INVESTICIJA ("Sl. glasnik RS", br. 55/2014) koja je stupila na snagu 24.05.2014.

UREDBA O IZMENAMA UREDBE O USLOVIMA I NAČINU PRIVLAČENJA DIREKTNIH INVESTICIJA ("Sl. glasnik RS", br. 65/2014) stupila je na snagu 28.6.2014.godine (prim.red.)

Nova Uredba Vlade Srbije o uslovima i načinu privlačenja stranih direktnih investicija trebalo bi da počne sa efektivnom primenom krajem avgusta, nakon rebalansa državnog budžeta.

Primenom mera iz ove uredbe će, kako se očekuje, biti ubrzan privredni rast, povećana stopa zapošljavanja i izgradnja infrastrukture u Srbiji. Novi podsticajni program predviđa da se visina sredstava koja mogu biti dodeljena određuje u odnosu na opravdane troškove ulaganja (ulaganje u materijalna i nematerijalna sredstva koja su definisana Uredbom) ili na opravdane troškove bruto zarada za nova radna mesta u dvogodišnjem periodu nakon realizacije investicije, što je razlika u odnosu na raniju uredbu o privlačenju direktnih investicija koja je predviđala bodovni sistem.

Izvor: Privredna Komora Beograda