Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

IZMENE I DOPUNE ZAKONA O JAVNOM INFORMISANJU I MEDIJIMA: Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo u Radnu grupu organizacije civilnog sektora, kao i državne organe i institucije


Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da je donelo odluku da u Radnu grupu za izmene i dopune Zakona o javnom informisanju i medijima "pozove organizacije civilnog sektora, kao i državne organe i institucije za koje smatra da mogu da doprinesu na radu istog".

Pored predstavnika Ministarstva kulture i informisanja, pozvano je i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo pravde, Ministarstvo finansija, Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo privrede, Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikaciju, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kao i Pokrajinska vlada da delegira svog predstavnika.

Ministarstvo, uprkos tome što će Radna grupa imati veći broj članova od uobičajenog, "očekuje da će svi oni kojima je upućen poziv za delegiranjem članova koji će činiti ovu Radnu grupu predložiti osobe koje dobro poznaju stanje u medijima i imaju iskustvo u pisanju zakonskih normi".

"Na prvom sastanku koji bude održala ova grupa biće doneta zajednička odluka o svim postavljenim pitanjima Koalicije za slobodu medija", najavljuje se u saopštenju.

Ministarstvo "izražava zadovoljstvo što je Koalicija prepoznala napore Ministarstva da se stanje na medijskoj sceni uredi na najbolji način i u skladu sa opšteprihvaćenim standardima u oblasti javnog informisanja".

Izvor: Euronews Serbia, 24.06.2021.
Naslov: Redakcija