Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O TRGOVINI: Posebno se reguliše isticanje cena u e-trgovini, ustanovljena je razlika između e-trgovine namenjene domaćem tržištu i one namenjene inostranom tržištu


Utvrđivanjem Predloga zakona o trgovini i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini, učinjen je značajan korak ka razvoju elektronske trgovine u Republici Srbiji, ocenila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

"Nova regulativa u oblasti elektronskog trgovanja robom i uslugama, doprineće približavanju našeg tržišta evropskim i svetskim standardima, a i time i bržem razvoju naše digitalne ekonomije i društva", izjavila je Matićeva.

Ona je istakla da su Predlogom zakona o trgovini otklonjene nedoumice u vezi s prodavnicama i platformama koje prodaju globalno i ne poznaju geografske granice.

"Predlog zakona definiše pojmove elektronske prodavnice i elektronske platforme, kao i najčešće korišćene oblike elektronske trgovine. Zatim, posebno se reguliše isticanje cena u e-trgovini, ustanovljena je razlika između e-trgovine namenjene domaćem tržištu i one namenjene inostranom tržištu, a uvedene su posebne mere za suzbijanje sive ekonomije", navela je državna sekretarka.

Ona je takođe podsetila i da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija priprema Akcioni plan za razvoj e-trgovine u okviru projekta "Jačanje elektronske trgovine u Republici Srbiji", koji sprovodi sa USAID-om.

Izvor: Vebsajt Novosti, 22.06.2019.
Naslov: Redakcija