Zastava Bosne i Hercegovine

SPROVEDENA JAVNA RASPRAVA o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o državnom premeru i katastru: Deo komentara integrisan je u tekst Nacrt zakona


Republički geodetski zavod je u periodu od 18. maja do 8. juna 2015. godine sproveo javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnom premeru i katastru, sa predstavnicima državnih organa i organizacija, jedinica lokalne samouprave, geodetskih organizacija, naučnoobrazovnih ustanova, Advokatske komore Srbije i drugim zainteresovanim licima, radi pribavljanja mišljenja javnosti kroz primedbe, predloge i sugestije, kako bi se došlo do unapređenja teksta Nacrta zakona.

Republički geodetski zavod je prilikom organizovanja javne rasprave imao u vidu da oblast koju reguliše Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnom premeru i katastru, zanima širu javnost, te je stoga u javnoj raspravi učestvovao veliki broj zainteresovanih lica.

U toku javne rasprave svim učesnicima su predstavljena nova rešenja u Nacrtu zakona, nakon čega su sprovedene diskusije o predloženim izmenama i rešenjima.

Veliki broj učesnika javne rasprave dostavio je svoje primedbe, predloge i sugestije. Naime, prikupljeni su predlozi od strane nadležnih ministarstava, stručne javnosti, naučnoobrazovnih ustanova, udruženja geodeta, predstavnika geodetskih organizacija i NALED-a.

Radna grupa je razmotrila sve pristigle komentare na tekst Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnom premeru i katastru, sagledala mogućnost njihovog integrisanja u cilju poboljšanja Nacrta zakona i deo predloga ugradila u tekst Nacrt zakona, čime su unapređena predviđena rešenja iz Nacrta zakona.

Izvor: Vebsajt Republički geodetski zavod, 24.06.2015.