Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: Održane sednice Odbora za finansije, republički budžet I kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo


53. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava je na sednici održanoj 24. juna 2015. godine razmotrio u pojedinostima Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat unapređenje zemljišne administracije u Srbiji) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Narodni poslanici su podneli 24 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili, a Odbor je prihvatio amandman, na član 4 Predloga zakona, koji je podnela Vlada.

Vlada i Odbor su prihvatili jedini podneti amandman na Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat unapređenje zemljišne administracije u Srbiji) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

118. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici održanoj 24. juna 2015. godine, Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmatrao je amandmane na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je podnela Vlada.

Odbor je ocenio da je svih 25 amandmana u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je ocenio i da je jedan amandman koji je podnet na Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat unapređenja zemljišne administracije u Srbiji) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 24.06.2015.