Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

IZMENE I DOPUNE PRAVILNIKA o raspolaganju nepokretnostima Fonda PIO: Fond će iznajmljivati nepokretnosti


Upravni odbor Fonda PIO usvojio je izmene i dopune Pravilnika o raspolaganju nepokretnostima tog fonda, kao i odluku o zaključenju Ugovora o poslovnoj saradnji sa Turističko-sportskim centrom "Zlatar" iz Nove Varoši.

Prva odluka je doneta sa ciljem stvaranja mogućnosti za pokretanje privrednog razvoja prevashodno nerazvijenih područja, kao i stvaranja materijalnih pretpostavki za racionalno raspolaganje nepokretnostima, a bez dodatnih ulaganja sredstava fonda.

Izmene Pravilnika podrazumevaju da organizacije, čiji su osnivači organi države, Pokrajine, jedinice lokalne samouprave ili druge organizacije, uglavnom se nalaze u nerazvijenijim delovima Srbije i sve češće od Fonda traze zakup tih nepokretnosti.

Nepokretnostima Fonda se, prema Pravilniku, smatraju zemljište, poslovne zgrade, i prostorije, stambene zgrade i stanovi, garaže, i garažna mesta i drugi objekti izgrađeni, kupljeni i na drugi način pribavljeni prostori.

Ugovor o poslovnoj saradnji sa Turističko-sportskim centrom "Zlatar" predviđa da se taj objekat da na korišćenje na period od deset godina, počev od dana njegovog zaključenja.

Predviđeno je da "Zlatar" obavi radove na investicionom održavanju, odnosno sanaciju, rekonstrukciju i adaptaciju nepokretnosti na Zlataru u vrednosti od 1, 2 miliona evra.

Upravni odbor Fonda PIO je odlučio da javnim oglašavanjem pokrene postupak za davanje u zakup nepokretnosti objekata Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Žubor" iz Kuršumlijske Banje sa pripadajućim zemljištem.

Odbor je usvojio i odluku o pokretanju postupka za davanje nepokretnosti u zakup u Beogradu, u Ulici Gospodara Vučića, a reč je o nekadašnjem frizerskom salonu površine 22 kvadratna metra.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 24.06.2015.