Zastava Bosne i Hercegovine

POLAZNE OSNOVE ZA IZRADU NACRTA ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ENERGETICI: Rok za sugestije 10. jun 2023. godine


Ministarstvo rudarstva i energetike obaveštava predstavnike svih organa javne vlasti, zainteresovane strane i ciljne grupe iz reda građana i privrednih subjekata, udruženja građana ili privrednih subjekata i drugih organizacija civilnog društva, naučno-istraživačkih, strukovnih i drugih organizacija da je započelo sa izradom Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici.

Zakon je neophodno izmeniti zbog preuzetih obaveza Republike Srbije u cilju obezbeđivanja sigurnosti snabdevanja i stvaranja uslova za povezivanje tržišta električne energije.

U tom smislu Ministarstvo je imajući u vidu značaj propisa izradilo i polazne osnove za izradu Nacrta zakona, koje su prateći materijal uz ovu objavu.

 Uvid u propise koji će biti predmet prenošenja moguć je na sajtu Energetske zajednice, link: Energy Community acquis - Energy Community Homepage (energy-community.org), Electricity.

Na osnovu svega navedenog, pozivaju se zainteresovani da najkasnije do 10. juna 2023. godine dostave predloge i sugestije na polazne osnove za izradu Nacrta zakona, kao i na druga pitanja u vezi sa oblašću koja će biti predmet uređivanja ovog zakona na mejl adresu: energetika@mre.gov.rs


Izvor: Vebsajt Ministarstvo rudarstva i energetike, 23.05.2023.
Naslov: Redakcija