Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN PRVI SASTANAK POVODOM IZRADE NOVE MEDIJSKE STRATEGIJE


Na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić održan je prvi radni sastanak predstavnika novinarskih i medijskih udruženja sa predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja, na kome se razgovaralo o izradi nove medijske strategije i temama koje se odnose na položaj medija.

Cilj sastanka bio je da u izradi strategije učestvuju sva relevantna novinarska i medijska udruženja, kako bi se zajedno došlo do najboljih rešenja u interesu medija i javnosti i da bi se zajednički radilo na poboljšanju položaja medija u Srbiji, jer, kako je ocenjeno, reč je o važnom dokumentu za budući razvoj medijske scene u Srbiji.

Ovo je bio prvi u nizu planiranih susreta predstavnika države i novinarskih i medijskih udruženja, a termin narednog sastanka biće naknadno dogovoren.

Sastanku su prisustvovali savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević, kao i predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Asocijacije medija, Lokal presa, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, Asocijacije onlajn medija, RAB Srbija i Sindikata novinara Srbije (SINOS).

Izvor: Vebsajt RTV, 23.05.2018.