Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O INSPEKCIJISKOM NADZORU: Softver za obradu predmeta republičkih inspekcija smanjenje mogućnosti zloupotrebe u radu


Državni sekretari u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Vidosava Džagić i Ivan Bošnjak, prisustvovali su u Novom Sadu prezentaciji softvera za obradu predmeta republičkih inspekcija za područje Južnobačkog upravnog okruga. Prezentaciji su prisustvovali Saša Jelić IT menadžer USAID, zatim načelnici Zapadnobačkog, Severnobanatskog, Mačvanskog, Južnobanatskog upravnog okruga kao i šefovi odseka iz Podunavskog, Severnobačkog, Sremskog i Južnobanatskog upravnog okruga.

Novi softver uvodi pobolјšanja u radu, kako zaposlenih u okrugu tako i republičkih inspektora. Predmeti republičkih inspekcija će biti dostupni i u elektronskoj verziji, a dostupnost informacija će biti brža i kompletnija. Program je urađen u skladu sa usvojenim Zakonom o inspekcijskom nadzoru ("Sl. glasnik RS", br. 36/2015) i pruža veću transparentnost u radu inspekcija, ali i doprinosi smanjenju mogućnosti zloupotrebe u radu. 

Izvor: Vebsajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 22.05.2015.