Zastava Bosne i Hercegovine

• LICITACIJA NEKRETNINA U VLASNIŠTVU GRADA BEOGRADA 10. JUNA 2015 GODINE


Grad Beograd će na licitaciji 10. juna ponuditi prvu nekretninu za koje su regulisani imovinsko pravni odnosi, rekao je gradski menadžer, Goran Vesić.

- Grad je zgradu Beobanke na Zelenom vencu ponovo ponudio na prodaju po procenjenoj vrednosti od 3.984.504,71 evra, što je niža cena nego na prethodnoj licitaciji,  na kojoj nije bilo zainteresovanih kupaca. Ponude za prodaju ove zgrade se prikupljaju do 8. juna, a licitacija će se održati 10. juna - rekao je Vesić.

Vesić je najavio da će grad veoma brzo na prodaju ponuditi i Omladinski stadion na Karaburmi, čija se vrednost procenjuje kao i 26 stanova čija je procenjena ukupna vrednost 985.910 evra.

U međuvremenu, kako je dodao, priprema se pravna dokumentacija, odnosno vrši se uknjiženje za još jedan broj stanova kao i poslovne prostore koji su u vlasništvu Grada kako bi bili ponuđeni na prodaju.

- Grad je u poslednjih godinu dana evidentirao sve nekretnine na koje polaže pravo, ali je uknjižena tek svaka osma. U ovom trenutku imamo upisano pravo svojine na svega 2.242 objekata od 18.994. U svim slučajevima, kojih je preko 16.500, vodimo postupak upisa imovine, dokazujući da smo mi vlasnici. Među njima ima i nekretnina van teritorije Beograda, ali i van teritorije Srbije kao što je vila na Bledu i nekoliko odmarališta na Hvaru i u drugim delovima Hrvatske. Cena nepokretnosti se formira na bazi procene organizacione jedinice gradskog Sekretarijata za finansije - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Beograd treba da zadrži samo one nekretnine u svom vlasništvu koje su neophodne za funkcionisanje grada i komunalnih preduzeća. Sve ostale nekretnine, dodao je, treba ponuditi na prodaju ili ih iznajmiti kako bi Beograd prihodovao.

Izvor: