Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O RADU: Zakon definiše prava, obaveze i postupanje poslodavaca u vanrednom stanju, ali otpuštanje radnika bez osnova i slanje na neplaćene odmore predstavlja kršenje Zakona


Otpuštanje radnika bez osnova i slanje zaposlenih na neplaćen odmor bez njihove saglasnosti predstavlja kršenje radnog prava i svi poslodavci koji to rade biće kažnjeni, a država će stati iza radnika koji se nađu u takvoj situaciji, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On je povodom navoda da je od uvođenja vanrednog stanja veliki broj zaposlenih u privatnom sektoru dobio otkaz ili poslat na neplaćeno odsustvo, rekao da Zakon o radu ("Sl. glasnik RS", br. 24/2005, 61/2005, 54/2009, 32/2013, 75/2014, 13/2017 - odluka US, 113/2017 i 95/2018 - autentično tumačenje) jasno definiše prava, obaveze i postupanje poslodavaca i da postoji niz mera koje mogu da preduzmu u vanrednom stanju, ali da otpuštanje radnika bez osnova i slanje na neplaćene odmore predstavlja kršenje zakona.

"To se ne odnosi samo na stalno zaposlene, ista prava imaju i radnici sa ugovorima na određeno i ugovorima o privremeno povremenim poslovima", rekao je ministar.

On je apelovao na poslodavce da slede primer države i da ne otpuštaju radnike i ne smanjuju im plate tokom vanrednog stanja.

Upitan o navodima da su od uvođenja vanrednog stanja u Kragujevcu, na primer, otpuštene desetine radnika u ugostiteljstvu i turizmu ili su poslati na neplaćene odmore, a na pitanje kome oni mogu da se obrate, Đorđević je ponovio da poslodavac ne može da pošalje radnika na neplaćeno bez saglasnosti radnika.

"Oni koji su izgubili posao mogu da se obrate Nacionalnoj službi za zapošljavanje kako bi dobili naknadu", rekao je ministar.

Na konstataciju da se građani žale da ne rade šalteri i da ne mogu da se prijave Nacionalnoj službi za zapošljavanje te da ostaju bez zdravstvenog osiguranja, ministar je naveo da je od ponedeljka počelo elektronsko prijavljivanje.

Upitan da li će punu zaradu primati zaposleni koji rade od kuće jer imaju decu mlađu od 12 godina, on je rekao da to zavisi od rešenja kojim je regulisano njihovo odsustvo sa radnog mesta i naglasio da se rad od kuće plaća.

"Tako da nema bojazni da će bilo ko ostati bez zarade za taj period. Ne postoji način da se takav rad tretira, a da ne bude plaćen, u zavisnosti od rešenja, da li je to 100, 80 ili 60 odsto", naveo je ministar.

Napomenuo je da je za zaposlene koji su u samoizolaciji važno da imaju rešenje nadležnog organa da su u samoizolaciji na osnovu kojeg će im biti plaćeno odsustvo.

Izvor: Vebsajt Nova, 21.03.2020.
Naslov: Redakcija