Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA RS: Produžena dalja isplata prava za više kategorija korisnika


Na sednici Vlade Republike Srbije donete su najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, među kojima je i odluka koja se tiče korisnika socijalne pomoći, dodataka za pomoć i negu drugih lica, dečjih dodataka, kao i građana sa pravom na sve naknade u vezi sa posebnom negom deteta.

Svima njima, kojima pravo korišćenja navedenih sredstava ističe 15. marta ove godine i kasnije, produžava se dalja isplata prava na osnovu ranije donetih rešenja za vreme trajanja vanrednog stanja.

U cilju zaštite prava svih građana, doneta je odluka da nijedan građanin ne može snositi posledice u slučaju nepostupanja u zakonski propisanom roku u svim upravnim postupcima. Ovo praktično znači da se svi rokovi u upravnom postupku (podnošenje žalbi, donošenje odluka…) produžavaju za 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Takođe, za vreme trajanja vanrednog stanja, lekovi i medicinska sredstva mogu se uvoziti iz Narodne Republike Kine.

Vlada Republike Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno će obaveštavati građane o razvoju situacije. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

Izvor: Vebsajt Vlade, 24.03.2020.
Naslov: Redakcija