Zastava Bosne i Hercegovine

OBUSTAVLJENA DOSTAVA PAKETA "POST EKSPRESOM"


"Pošta Srbije", počev od 21. marta, privremeno je obustavila obavljanje "post ekspres" usluga. Usluga "keš-ekspres" već je obustavljena.

Zbog uvođenja vanrednog stanja "Pošta Srbije" obustavlja ove dve usluge, ali će, kako ističu u ovom javnom preduzeću, u narednom periodu nesmetano pružati univerzalne poštanske usluge i usluge novčanog poslovanja.

Tako će moći da se šalju i primaju pismonosne pošiljke mase do 2 kilograma, paketi do 10 kilograma. Pošta će nastaviti da pruža i sledeće usluge:

pismena u sudskom, upravnom i prekršajnom postupku, poštanske uputnice (u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju), novčane doznake u međunarodnom saobraćaju - Western Union i MoneyGram i PostNet uputnice.

Funkcionisaće i usluge novčanog poslovanja - uplate na tekući račun, isplate sa tekućeg računa, uplate komunalnih usluga i plaćanje obaveza (porezi, takse i drugo).

"Privremene izmene u pružanju usluga Pošta Srbije primenjuje u svemu u skladu sa merama koje su na snazi i pripadajućim uputstvima, u cilju očuvanja zdravlja i bezbednosti građana Republike Srbije", navode u JP "Pošta Srbije".

Izvor: Vebsajt Nova, Daniela Ilić Krasić, 21.03.2020.
Naslov: Redakcija