Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U BEOGRADU I NIŠU BEZ RAČUNA ZA DRŽAVNE PREDŠKOLSKE USTANOVE DOK TRAJE VANREDNO STANJE: Preporuka je da i privatni vrtići roditelje oslobode plaćanja


Roditelji čija su deca upisana u državne vrtiće u Beogradu neće morati da plaćaju račune dok traju vanredne mere obustave rada, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. Istu odluku doneli su i čelnici Grada Niša.

"S obzirom da su zbog epidemije koronavirusa beogradski vrtići zatvoreni, roditelji neće dobijati račune za period kada deca nisu išla u predškolske ustanove", rekao je Gak, dodavši da je tu odluku doneo gradski Štab za vanredne situacije.

Osim toga, Štab je doneo i preporuku privatnim vrtićima da urade isto, rekao je Gak i dodao da očekuje da se to poštuje.

"Nikome u ovom trenutku nije lako, ali je odluka da se vrtići ne plaćaju dok deca nisu u njima jedina ispravna", ukazao je Gak.

Grad Niš je zauzeo stav da za vreme trajanja vanrednog stanja, piše na gradskom sajtu, roditelji neće imati obavezu plaćanja boravka dece u predškolskim ustanovama.

Na građane se apeluje, dodaje se, da se pridržavaju svih mera i uputstava kako bi smanjili epidemiološki rizik u ovom teškom trenutku.

Izvor: Vebsajt N1, 22.03.2020.
Naslov: Redakcija