Zastava Bosne i Hercegovine

RADIONICA "RAD VAN RADNOG ODNOSA" 18. APRILA 2019. GODINE U NOVOM SADU


Kompanija Paragraf organizuje jednodnevnu radionicu "Rad van radnog odnosa", 18. aprila (četvrtak) 2019. godine, u Novom Sadu, hotel Aleksandar, Bulevar cara Lazara 79.

Učesnici na radionici će imati priliku da steknu nova znanja i obuče se za obavljanje potrebnih radnji kod poslodavca za angažovanje fizičkih lica za rad van radnog odnosa.

Na samoj radionici će svaki vid ovakvog angažovanja biti posebno objašnjen uključujući i poreski aspekt ugovorene naknade za rad. Navedenu temu upotpunjujemo aktuelnim vidovima angažovanja van radnog odnosa, kao što je npr. angažovanje direktora putem ugovora o pravima i obavezama direktora ili sezonskih radnika u poljoprivredi.

Takođe, biće ukazano na specifičnosti za ograničenje zapošljavanja u javnom sektoru.

Na radionici će se polaznicima omogućiti da steknu uvid u važeću zakonsku regulativu koja se odnosi na rad van radnog odnosa u privatnom i javnom sektoru radi njihove olakšane primene, i pomoći u sačinjavanju pravno valjanih ugovora.

Takođe, skrenućemo pažnju na prava i obaveze poslodavca, prateće troškove, obavezu prijave na socijalno osiguranje, zloupotrebe ovih ugovora u praksi, i na primere iz svakodnevnog života, koji često izazivaju dileme

Radionica je namenjena poslodavcima iz privatnog i javnog sektora koji imaju potrebu za angažovanjem lica na ovaj način odnosno zaposlenima koji rade na poslovima sačinjavanja ugovora, obračuna ugovorenih naknada i podnošenju poreskih prijava, kao i svim drugim subjektima koji ove poslove obavljaju za druga pravna i fizička lica (advokatskim kancelarijama, knjigovodstvenim agencijama...)

Predavači:

Detaljne informacije o radionici (teme, prijavu i ostale korisne informacije) preuzmite na stranici radionice "Rad van radnog odnosa".

Izvor: Redakcija, 24.03.2019.