Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SEMINAR "ZAŠTITA IMOVINE I EVROPSKA KONVENCIJA O LJUDSKIM PRAVIMA" 12. FEBRUARA 2019. GODINE


Advokatska komora Beograda i Advokatska akademija Advokatske komore Srbije vas pozivaju na seminar na temu "Zaštita imovine i Evropska konvencija o ljudskim pravima", koji će se održati u utorak, 12. februara 2019. godine sa početkom u 17 časova u Beogradu, u sali Advokatske akademije Advokatske komore Srbije (Dečanska 13, VI sprat). Seminar organizuju u saradnji sa Programom Saveta Evrope za edukaciju pravnika u oblasti ljudskih prava (HELP) i Misijom OEBS-a u Srbiji.

Cilj seminara je da se učesnici upoznaju sa obimom zaštite prava na imovinu koju pruža član 1 Protokola br. 1 uz Evropsku konvenciju o ljudskim pravima. U centru pažnje biće principi uspostavljeni u praksi Evropskog suda za ljudska prava, sa posebnim osvrtom na odluke donete u postupcima pokrenutim protiv Srbije. Predavači će biti prof. dr Dragoljub Popović, bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava (2005-2015), i Biljana Sladojević Milatović, koja je konsultant Saveta Evrope, a prethodno je radila kao pravnik u Evropskom sudu za ljudska prava (2014-2018) i kao pravni savetnik u Kancelariji zastupnika Republike Srbije pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Po završetku seminara učesnici će moći da se prijave za HELP onlajn kurs o pravu na imovinu i Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima. Kurs vodi nacionalni tutor, traje tri meseca, a polaznici koji ga uspešno završe dobijaju sertifikat Saveta Evrope.

Profesor Dragoljub Popović je predavao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Univerzitetu u Friburgu (Švajcarska), Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu i Univerzitetu Krejton (SAD). Bio je i advokat, a od 2005. do 2015. bio je sudija Evropskog suda za ljudska prava.

Biljana Sladojević Milatović je konsultant Saveta Evrope, a prethodno je radila kao pravnik u Evropskom sudu za ljudska prava (2014-2018), pravni savetnik u Kancelariji zastupnika Srbije pred Evropskim sudom za ljudska prava (2012-2014) i projektni koordinator u Ministarstvu za javnu upravu i lokalnu samoupravu (2005-2012).

Izvor: Vebsajt Advokatske komore Beograda, 22.01.2019.