Zastava Bosne i Hercegovine

POSEBNI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA RADNO ANGAŽOVANJE ESTRADNO-MUZIČKIH UMETNIKA I IZVOĐAČA U UGOSTITELJSTVU: Obavezni ugovori estradnih umetnika i ugostitelja o nastupima za Novu godinu


Samostalni sindikat estradno-muzičkih umetnika Srbije (SEMUS) je saopštio da su poslodavci u ugostiteljstvu obavezni da zaključe ugovore o novogodišnjim nastupima estradnih umetnika.

"Shodno Odluci Vlade 05 broj 110-6466/2017 o primeni Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu na sve poslodavce na teritoriji Republike Srbije koji nisu članovi Unije poslodavaca Srbije, a koji nisu učestvovali u njegovom zaključivanju ("Sl. glasnik RS", br. 71/2017), obaveza je zaključivanja ugovora između izvođača narodne, zabavne, džez, rok muzike i svih drugih estradnih umetnika i poslodavaca koji ih angažuju tokom predstojećih praznika u ugostiteljskim objektima, salama i drugim prostorima", piše SEMUS.

"U narednih nekoliko nedelja, pre i posle novogodišnjih i božićnih praznika, poreska inspekcija i inspekcija rada će intenzivno kontrolisati, zbog čega apelujemo da se poštuju sve zakonske i odredbe iz kolektivnog ugovora, kako bi se izbegle kazne", ukazuje se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Danas, 20.12.2019.
Naslov: Redakcija