Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O IZMENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O KOMUNALNOM REDU: Za prikrivanje registarskih tablica u Nišu kazna do 10.000 dinara


Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su Odluku o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu ("Sl. list grada Niša", br. 115/2022) kojom su predvideli kazne od 5.000 do 10.000 dinara za vozače na čijim vozilima je registarska oznaka neprepoznatljiva ili nečitka.

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić rekao je da se nekada se iz nehata dešava da tablica ne vidi najbolje, ali da nekada postoji i namera da se zamagli tablica i na taj način se onemogući gradskim institucijama da naplate kaznu za nepropisno parkiranje.

Izmenama Odluke o komunalnom redu propisana je i zabrana parkiranja na javnim zelenim površinama, a kazne takođe iznose od 5.000 do 10.000 dinara.

Sistem za kontrolu parkiranja vozila “Oko sokolovo”, koji je minulog leta nabavila niška komunalna milicija, tokom septembra, oktobra i novembra zabeležio je više od 20.000 prekršaja.

Da bi sprečili da ih oko “Oko sokolovo” registruje pojedini vozači počeli su da prekrivaju tablice kada se parkiraju na mestu na kojem to nije dozvoljeno.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt N1, 16.11.2022.
Naslov: Redakcija