Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POJAČANA KONTROLA VOZILA I VOZAČA OD 24. DO 29. NOVEMBRA


Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će u periodu od 24. do 29. novembra sprovesti preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole vozila i vozača "Ispravno vozilo-bezbedno vozilo", u cilju pripreme vozila, za bezbednije učešće u saobraćaju.

U saopštenju se navodi da je osnovni cilj akcije, koja se sprovodi u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja i povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Tokom akcije, saobraćajna policija obavljaće pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas, kao i poštovanja pravila saobraćaja, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Vlade Republike Srbije, 23.11.2014.