Zastava Bosne i Hercegovine

U TOKU RAZGOVORI SA PREDSTAVNICIMA MMF-A


Narodna banka Srbije saopštila je da su plenarnim sastankom u ovoj instituciji otpočeli zvanični razgovori Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sa delegacijom Republike Srbije.

Razgovori se održavaju u okviru trećeg razmatranja rezultata sprovođenja dogovorenog ekonomskog programa, podržanog savetodavnim, nefinansijskim 30-mesečnim Instrumentom za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument - PCI), koji je MMF odobrio našoj zemlji u junu 2021. godine.

Delegaciju Republike Srbije predvodi Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije i guverner Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu.

Na sastancima tokom posete Misije MMF-a, koja će trajati do 4. novembra, biće razmotrena aktuelna monetarna, fiskalna i makroekonomska kretanja, kao i sprovođenje dogovorenog ekonomskog programa i modaliteti buduće saradnje sa ovom institucijom.

Drugo razmatranje sprovođenja ekonomskog programa okončano je u junu ove godine, kada je Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda doneo odluku o njegovom uspešnom završetku, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Vlade, 20.10.2022.
Naslov: Redakcija