Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojene odluke o izboru predsednika sudova, sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju i o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu


U Danu za glasanje, 23. oktobra 2019. godine, Narodna skupština je većinom glasova usvojila Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva, bez osporenog kandidata za predsednika Privrednog suda u Nišu, Božidara Stankovića.

Usvojen je i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, bez osporenog kandidata za sudijskog pomoćnika u Osnovnom sudu u Trsteniku, Mirjane Veljković.

Narodni poslanici usvojili su Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić zaključio je Treću sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 23.10.2019.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija