Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O UČEŠEĆU CIVILA U MIROVNIM MISIJAMA VAN GRANICA REPUBLIKE SRBIJE: Rasprava će trajati do 7. oktobra 2021. godine


Ministarstvo spoljnih poslova sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o učešću civila u mirovnim misijama van granica Republike Srbije.

Predlog Nacrta zakona o učešću civila u mirovnim misijama van granica Republike Srbije sačinila je Radna grupa za izradu Nacrta zakona za učešće civila u mirovnim misijama van granica Republike Srbije, u saradnji sa Podgrupom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zadužene za obezbeđivanje zakonskog okvira i jačanje institucionalnih kapaciteta za učešće Republike Srbije u civilnim misijama EU u okviru Pregovaračke grupe za Poglavlje 31 - Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika.

Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici državnih organa, organa autonomnih pokrajina i lokalnih samouprava, predstavnici akademskih i naučno-istraživačkih institucija nevladinih organizacija, stručne javnosti i drugi zainteresovani učesnici.

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o učešću civila u mirovnim misijama van granica Republike Srbije sprovodi se u periodu do 7. oktobra 2021. godine.

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu spoljnih poslova, preko posebnog Obrasca koji se može preuzeti na zvaničnoj internet stranici Ministarstva spoljnih poslova, na sledeću e-mail adresu: aleksandar.vidojevic@mfa.rs, sa naznakom: “Nacrt Zakona o učešću civila u mirovnim misijama van granica Republike Srbije”.

Po okončanju javne rasprave Ministarstvo spoljnih poslova objaviće Izveštaj o održanoj javnoj raspravi na svojoj internet stranici i portalu e-uprave najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo spoljnih poslova, 17.09.2021.
Naslov: Redakcija