Zastava Bosne i Hercegovine

IZMENE USTAVA RS: Utvrđen tekst akta o promeni Ustava Republike Srbije koji će biti podnet na mišljenje Venecijanskoj komisiji


Na sednici, koja je održana 21. septembra, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo utvrdili su tekst akta o promeni Ustava Republike Srbije koji će Odbor dostaviti predsedniku Narodne skupštine radi podnošenja zahteva za mišljenje Venecijanskoj komisiji.

Odbor je na sednici utvrdio i tekst Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije koji će Odbor dostaviti predsedniku Narodne skupštine radi podnošenja zahteva za mišljenje Venecijanskoj komisiji.

Pod trećom tačkom dnevnog reda sednice, Odbor je doneo Odluku o prestanku rada Radne grupe za izradu Akta o promeni Ustava Republike Srbije koju je obrazovao Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Nevena Veinović, Željko Tomić, Olja Petrović, Ilija Miletić, Milenko Jovanov, Vuk Mirčetić, Luka Kebara, Dejan Kesar, Uglješa Mrdić, Violeta Ocokoljić i Dubravka Kralj.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 21.09.2021.
Naslov: Redakcija