Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI NACRT PRAVILNIKA KOJIM ĆE SE VREMENA EMITOVANJA RIJALITIJA PROGRAMA "PRISILNOG OKRUŽENJA" OGRANIČITI NA PERIOD OD 23 DO 6 ČASOVA


Savet Regularnog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene izradu pravilnika kojim će emitovanje rijalitija biti dozvoljeno od 23 časa do 6 sati ujutro, potvrdio je član Saveta Slobodan Cvejić.

Pore toga, REM će podneti krivičnu prijavu zbog pretnji izrečenih u rijaliti programu, a pokrenuće i postupak protiv televizije gde je emitovan taj program, prema Zakonu o elektronskim medijima.

Zakon kao sankciju koja se na kraju tog postupka može izreći emiteru navodi opomenu, upozorenje, zabranu emitovanja konkretnog programa ili oduzimanje dozvole za emitovanje.

Cvejić je rekao da je Savet REM na njegov i predlog članica Judite Popović i Višnje Aranđelović, pokrenuo izradu pravilnika o emitovanju rijalitija.

"Takav pravilnik je obavezujući i podrazumeva da se rijaliti emituje od 23 časa uveče do 6 ujutro. Nacrt pravilnika ide na mišljenje ministarstvu, pa na javnu raspravu, ali ni mišljenje ministarstva ni javna rasprava nisu obavezujući, pa verujemo da će pravilnik biti usvojen u onom obliku u kom ga izradi REM", ukazao je Cvejić.

Izvor: Vebsajt RTV, 21.09.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija