Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

18. KONFERENCIJA BEOGRADSKE BERZE 12. NOVEMBRA 2019. GODINE


Pozna jesen je i ove godine rezervisana za Konferenciju Beogradske berze koja je svojom dugogodišnjom tradicijom i kvalitetom prepoznata kao jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u zemlji i regionu.

Međunarodna konferencija Beogradske berze "UPGRADE IN BELGRADE 2019" održaće se po 18. put 12. novembra 2019. godine u hotelu Hyatt Regency sa početkom u 9:00 časova. Okupljeni učesnici-domaći i inostrani stručnjaci iz finansijskog sektora, predstavnici kompanija čijim se hartijama od vrednosti trguje na domaćoj i berzama u regionu, kao i domaći i strani investitori, imaće mogućnost da podele svoja znanja, razmene mišljenja i ostvare poslovne kontakte. Kao i do sada, Konferenciji će prisustvovati i brojni predstavnici medija.

Okosnicu ovogodišnje konferencije čine tri panel diskusije koje, prema našem mišljenju, predstavljaju najaktuelnije trendove na domaćem i svetskim tržištima kapitala.

O "Makroekonomskim perspektivama Srbije", o tome šta nas to čeka u budućnosti i da li su dosadašnji rezultati dovoljno dobri, na prvom panelu Konferencije razgovaraće najeminentniji eskperti iz javnog i privatnog sektora. Uvodne napomene i diskusiju moderiraće profesor dr. Saša Ranđelović sa Ekonomskog fakulteta dok će svoje viđenje naše privrede i aktuelne ekonomske politike predstaviti: Pavle Petrović predsednik Fiskalnog saveta Republike Srbije, Zsuzsanna Hargitai regionalni direktor za Zapadni Balkan u EBRD-u, dr. Dragan Lončar profesor Ekonomskog fakulteta i Zoran Drakulić, predsednik kluba Privrednik

U okviru drugog panela koji nosi naziv Strategija razvoja tržišta kapitala razgovara se o šansama da Srbija iskoristi tržište kapitala kako bi smanjila zaostatak za razvijenim ekonomijama, povećala privatne investicije i ubrzala rast. Šta je neophodno da se uradi u okviru Ministarstva finansija, Komisije za hartije od vrednosti i Beogradske Berze da bi se olakšao pristup izvorima finansiranja domaćim kompanijama. Najpozvaniji da odgovore na ova i mnoga druga pitanja, koje će im postaviti Danijela Mirkov-Arkula iz CFA Society Serbia kao moderator ovog razgovora, Marko Janković predsednik Komisije za hartije od vrednosti, Siniša Krneta direktor Beogradske berze, Zsolt Bangó Viši stručnjak za finansijski sektor u Svetskoj banci i Ognjen Popović iz Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije.

Na koji način bi kriptoimovina mogla da bude opšte prihvaćena klasa investicione aktive? Kakav je pravni okvir neophodan i da li poreski tretman može biti komparativna prednost? Da li se zaostajanje domaćeg finansijskog sektora može nadoknaditi visokim stepenom Fintch inovacija? Na gore navedena pitanja odgovore na panelu "Regulatorni okvir kriptoimovinskih prava" daće Dušan Romčević iz Komisije za hartije od vrednosti, Željka Motika osnivač Motika Law Office-a, Aleksandar Arsić poreski savetnik, PwC Srbija, i Aleksandar Matanović, dok će moderator ovog razgovora biti Ana Odorović sa Pravnog fakulteta.

Na ovogodišnjoj konferenciji biće održana i tri specijalna predavanja:

  1. Fondovi nekretnina (REIT) - koje će predstaviti direktor Bugarske berze
  2. Kvantitativni pristup upravljanju investicijama-Elmar Voggenhuber - Refinitiv
  3. Šta je Crowdinvesting? - BDO Srbija

U saradnji sa kompanijom WOOD & Company održaće se deveta po redu Regionalna Investitorska konferencija koja će okupiti predstavnike 13 najvećih listiranih kompanija iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Severne Makedonije koji će u direktnim bilateralnim kontaktima predstaviti svoje poslovne planove profesionalnim investitorima.

I na kraju, biće uručene plakete kompanijama koje su se u protekloj godini na osnovu svog predanog rada i aktivnosti izdvojile kao kompanije koje imaju najbolji odnos sa investitorima, odnosno kompanije koje su postigle najveći napredak u kvalitetu odnosa sa investitorima.

Zlatni sponzor ovogodišnje konferencije je kompanija "NIS" a.d Novi Sad, a među sponzorima su i Udruženje banaka Srbije, Univerzitet Singidunum, WOOD&Company i Komercijalna banka a.d. Beograd.

Pogledajte program ovogodišnje konferencije.

Izvor: Redakcija, Miroljub Ristić, 04.11.2019.
Naslov: Redakcija