Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODRŽAN RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA MEDIJSKIH I NOVINARSKIH UDRUŽENJA


Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, održala je radni sastanak sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, na kojem se upoznala sa dosadašnjim aktivnostima Radne grupe za izradu medijske strategije.

Brnabić je na sastanku bila upoznata i sa radom vladine Koordinacione grupe za saradnju sa medijima i Tima za dijalog, koji čine predstavnici medijskih i novinarskih udruženja.

Predsednik Radne grupe za izradu medijske strategije, Dejan Stojanović, predstavio je najvažnije aktivnosti ovog tela do sada.

Predstavnici medijskih i novinarskih udruženja složili su se da je dosadašnji proces bio inkluzivan i u skladu sa planiranom dinamikom.

U razgovoru o radu Koordinacione grupe i Tima za dijalog istaknuto je da je pokrenut veliki broj važnih pitanja i tema. Iako postoje teme oko kojih ima neslaganja, zaključeno je da je jako važno što je dijalog započet i da će se razgovori nastaviti.

"Formiranje Radne grupe za izradu medijske strategije i Koordinacionog tela za saradnju sa medijima dogovoreni su na ranijim sastancima sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja", koje je inicirala premijerka Brnabić.

Sastanku su prisustvovali i ministar kulture i informisanja, Vladan Vukasavljević i savetnica predsednice Vlade za medije i kopredsedavajuća u Koordinacionoj grupi za saradnju sa medijima, Jelena Kovačević.

Pored predstavnika medijskih i novinarskih udruženja, sastanku su prisustvovali i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio, predstavnici Delegacije EU u Srbiji, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 20.09.2018.
Naslov: Redakcije