Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

URUČENI UGOVORI ZA SUFINANSIRANJE PLANSKIH DOKUMENATA ZA 26 LOKALNIH SAMOUPRAVA


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je ugovore o sufinansiranju planskih dokumenata predsednicima i gradonačelnicima 26 lokalnih samouprava iz centralne Srbije i Vojvodine, u vrednosti od 29,5 miliona dinara.

Mihajlović je rekla da je cilj da do kraja naredne godine gradovi i opštine imaju e-planove i podsetila da se u našoj zemlji već radi na izradi elektronskog katastra, a sve kako bi se olakšalo građanima.

"Želimo da imamo uređenu plansku dokumentaciju", rekla je Mihajlović.

Sada je oko 70 odsto Srbije pokriveno planskim dokumentima.

Sredstva je dobilo sedam gradova i 19 opština centralne Srbije i Vojvodine.

Ugovore su dobili Doljevac, Gadžin Han, Kikinda, Bačka Palanka, Krupanj, Sremska Mitrovica, Veliko Gradište, Leskovac, Subotica, Žitorađa, Smederevo, Zaječar, Sokobanja, Surdulica i Temerin.

Takođe, ugovori su uručeni i predstavnicima Pećinaca, Bojnika, Sombora, Bosilegrada, Paraćina, Boljevca, Ražnja, Ade, Čoke, Negotina i Tutina.

"Vlada je izdvojila oko 30 miliona dinara za pomoć gradovima i opštinama bi kako završili plansku dokumentacije, pre svega, planove generalne regulacije odnosno da građani mogu lako da pribave lokacijske uslove", rekla je Mihajlović i dodala da su je to isto učinjeno i prošle godine.

Izvor: Vebsajt RTV, 22.08.2018.
Naslov: Redakcija