Zastava Bosne i Hercegovine

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PRIVATNE PARTNERE ZA PROJEKAT JAVNO - PRIVATNOG PARTNERSTVA ZA DEPONIJU U VINČI: Javni poziv otvoren je do oktobra 2015. godine


Javni poziv za potencijalne privatne partnere za projekat javno - privatnog partnerstva za deponiju u Vinči objavljen je 22. avgusta 2015. godine i trajaće do oktobra, do kada zainteresovani mogu da se prijave, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Prema rečima gradonačelnika ovo je prva faza, nakon koje sledi faza konkurentnog dijaloga gde će se naći najpovoljnija ponuda i najpovoljnije tehničko rešenje.

- U pitanju je trenutno najveći projekat javno - privatnog partnerstva u zemlji i najveći projekat ovog tipa u Evropi. Projekat je urađen u saradnji sa Svetskom bankom, sve je potpuno transparentno i u skladu sa svim međunarodnim standardima. Imamo građanskog nadzornika koji će omogućiti da javni interes bude zaštićen u najvećoj mogućoj meri - rekao je gradonačelnik.

On je naglasio da je poziv otvoren za sve kvalifikovane investitore, da se traže najiskusniji i nasposobniji partneri, a uslovi su postavljeni tako da u sledeću fazu mogu da se kvalifikuju samo oni koji imaju iskustva u tom sektoru.

Prema njegovim rečima, potencijalni partneri u toku postupka mogu da postavljaju pitanja i traže razjašnjenja.

Nakon ove faze sledi priprema lokacije na Ceraku, koja je jedna od potencijalnih lokacija na kojoj može da bude izgrađeno postrojenje za proizvodnju toplotne i energije iz otpada.

Gradonačelnik ističe da će u tom cilju u narednom periodu predstavnici grada konsultovati građane ovog dela grada i vršiti procene uticaja na živonu sredinu, saopštila je Služba za informisanje Skupštine grada Beograda.

 - Ovo je prvo javno - privatno partnerstvo koje pokreće Grad Beograd, a ove nedelje će biti raspisan javni poziv za privatne prevoznike u gradskom prevozu - zaključio je gradonačelnik.

Izvor: Vebsajt Blic, 22.08.2015.