Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI: Po završetku javne rasprave Nacrt zakona biće dostavljen na ekspertsku analizu Evropskoj uniji, OEBS-u i Venecijanskoj komisiji


Pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije na jesen bi trebalo da se nađe Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti, o čijem sadržaju Vlada Srbije želi da postigne najširi društveni konsenzus, najavio je savetnik premijera i predsednik Radne grupe za izradu ovog zakona, Vladimir Božović, na skupu predstavnika državnih tela i nevladinih organizacija.

Nakon javne rasprave, Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti će se dostaviti na ekspertsku analizu Evropskoj uniji, Organizaciji za evropsku bezbednost i sigurnost i Venecijanskoj komisiji, naveo je Božović.

Božović je precizirao da je izrada Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti u završnoj fazi i da Vlada želi da uključi sve delove društva kako bi se pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije našao najbolji predlog, kao i da se donošenje zakona može očekivati do kraja 2015. godine.

Izvor: Vebsajt Danas, 23.07.2015.