Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: 23. jula 2015. godine održane sednice Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Odbora za zdravlje i porodicu - razmatreno više predloga zakona i amandmana na predloge zakona, usvojeni predlozi odluka o razrešenju i izboru članova Zdravstvenog saveta Srbije


129. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici održanoj 23. jula 2015. godine, Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmotrio je 77 amandmana koji su podneti na Predlog zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju.

Odbor je ocenio da amandman na član 3. koji su zajedno podneli narodni poslanici Aleksandar Senić, dr Ninoslav Stojadinović, Slobodan Homen, Biljana Hasanović Korać i dr Blagoje Bradić i amandman na član 3. koji su zajedno podnele narodne poslanice Snežana Malović i Branka Karavidić nisu u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je ocenio da amandmani koje su na član 6. Predloga zakona podneli narodni poslanici Aleksandar Senić, dr Ninoslav Stojadinović, Slobodan Homen, Biljana Hasanović Korać i dr Blagoje Bradić, zatim prof. dr Vladimir Pavićević i Zoran Živković nisu u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je ocenio da je svih pet amandmana koje su narodni poslanici podneli na Predlog zakona o izmenama Zakona o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

38. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Na sednici Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, održanoj 23. jula 2015. godine, članovi Odbora razmotrili su, u pojedinostima, dva predloga zakona koji su uvršteni u dnevni red Četrnaestog vanrednog zasedanja u 2015. godini.

Na Predlog zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju narodni poslanici podneli su ukupno 77 amandmana, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili 17, dok je na Predlog zakona o izmenama Zakona o obligacionim i osnovama svojinsko – pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju, prihvaćen 1 od ukupno 5 podnetih amandmana.

24. sednica Odbora za zdravlje i porodicu

Na sednici Odbora za zdravlje i porodicu, održanoj 23. jula 2015. godine, razmatrani su Predlog odluke o izboru članova Zdravstvenog saveta Srbije i Predlog odluke o razrešenju člana Zdravstvenog saveta Srbije. Na sednici su razmotrane i predstavke građana i organizacija upućene Odboru.

Članovi Odbora usvojili su Predlog odluke o izboru članova Zdravstvenog saveta Srbije i Predlog odluke o razrešenju člana Zdravstvenog saveta Srbije. U nastavku rada razmotrili su 20 novopristiglih predstavki građana i utvrdili način daljeg postupanja sa podnetim predstavkama. Članovi Odbora upoznati su i sa pristiglim odgovorima na prethodne predstavke građana.

Sednici je prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, dr Berislav Vekić.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 23.07.2015.