Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GRUPA GRAĐANA ODLUČILA DA SKUPI NOVAC I KUPI STUDIO B: ROK ZA PRIJAVE KANDIDATA KOJI ĆE UČESTVOVATI NA JAVNOJ LICITACIJI JE 27. JUL 2015.GODINE DO 15 ČASOVA


Petoro Beograđana odlučilo je da učini sve što može kako zaštitni znak Beograda - Studio B, ne ode u ruke bilo kome u ruke, već da pokušaju da ga sami otkupe sa grupom građana.

 

Aleksandar Aćimović, Konstantin Vuk Savićević, Vladan Stanojlović, Vladan Stanković i Milica Đurić za samo dva dana otkako su postavili svoju ideju na društvenim mrežama stavili su svoju ideju u pravne okvire.

Animirali su oko 50 Beograđana koliko je bilo potrebno za osnivanje Zadruge za javno informisanje "Plan B", a večeras su izabrali sva rukovodeća tela koja su propisana zakonom o osnivanju zadruga i sutra će je registrovati u APR-u.

Kako najavljuju počeće da učlanjuju sve one građane koji žele da za 1.000 dinara koliko je ulog za vlasništvo nad Studijom B, i tako prikupljaju novac potreban za kupovinu ove medijske kuće.

Agencija za privatizaciju je objavila javni poziv za prodaju Studija B, sa početnom cenom od oko 522 000 evra. Rok za prijave kandidata koji će učestvovati na javnoj licitaciji je 27. jul do 15 sati. 

Izvor: