Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRIJAVA KORUPCIJE U POLICIJI NA NETU


Na sajtu Strukovnog udruženje policije "dr Rudolf Arčibald Rajs" od sada je moguće prijaviti korupciju u policiji popunjavanjem elektronskog formulara.

Na taj korak članovi udruženja odlučili su se nakon poražavajućih podataka do kojih su došli istraživanjem, u kom se većina građana izjasnila da zna ili da je učestvovala u nekom obliku korupcije koja uključuje policijske službenike.

Svi koji smatraju da su na bilo koji način oštećeni prilikom postupanja policijskog službenika ili imaju dokaze o korupciji, mogu to prijaviti popunjavanjem obrasca na sajtu Udruženja www.sup.rs

Podaci koji se unose zaštićeni su i biće korišćeni isključivo za potrebe Udruženja i dalji postupak koji će biti pokrenut.

Prema našem istraživanju, građani uglavnom ne sumnjaju u to da korupcija u policiji postoji, a prema istraživanjima policije na 3. mestu posle zdravstva i pravosuđa - najkorumpiraniji saobraćajci.

Najkorumpiraniji u policiji su rukovodioci, pokazuje istraživanje koje je sproveo Beogradski centar za bezbednosnu politiku. Ono ukazuje na to da je po ozbiljnosti oblika korupcije najveći problem curenje informacija iz policije.

Izvor: RTV