Zastava Bosne i Hercegovine

PRVI DAN MATURSKOG ISPITA PROTEKAO BEZ NEPRAVILNOSTI: Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula


Ministarstvo prosvete saopštilo je da, prema dosadašnjim informacijama sa terena, nije bilo nepravilnosti na jutros održanom maturskom ispitu iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kao i da je izlaznost na ispit 98,55 odsto.

"Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja do sada nije dobilo povratne informacije sa terena koje bi mogle ukazivati na ozbiljnija odstupanja od procedura, ali i dalje postoji stalna komunikacija sa okružnim upisnim komisijama, supervizorima i ostalim ključnim akterima u procesu sprovođenja završnog ispita", navodi se u saopštenju.

Svršeni osmaci će danas, drugog dana završnog ispita od 9 do 11 sati polagati test iz matematike, dok će sutra polagati kombinovani test.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula.

Popunjavanje liste želja elektronskim putem preko portala mojasrednjaskola.gov.rs je od 26. juna do 3. jula, a popunjavanje i predaja liste u osnovnoj školi, kao i unos u bazu podataka neposredno u osnovnoj školi - 3. i 4. jula 2021. godine.

Zvanični rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima biće objavljeni 11. jula.

Na završni ispit izlaze svi učenici osmog razreda, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, polaznici programa funkcionalnog obrazovanja odraslih, kao i učenici koji su prethodnih godina završili osmi razred, a do sada nisu polagali završni ispit.

Izvor: Blic, 23.06.2021.
Naslov: Redakcija