Zastava Bosne i Hercegovine

KRIZNI ŠTAB ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA STANOVNIŠTVA OD ZARAZNE BOLESTI COVID-19: Obavezne maske u prevozu, preporučuju se maske i u zatvorenom


Od 23. juna 2020. godine je obavezno korišćenje zaštitnih maski u prevozu, a građanima se preporučuju maske i u svim zatvorenim prostorima, saopštila je Vlada Republike Srbije nakon sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

Obavezno je korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu i putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva. "Važno je napomenuti da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci već građani mogu koristiti i pamučne maske za višekratnu upotrebu i slično", navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Što se tiče zatvorenih prostora, krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije kao i prodavnice i tržne centre.

Vlada Republike Srbije nastaviće i u narednim danima da sa velikom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije i o svemu će redovno i blagovremeno obaveštavati građane.

Izvor: Vebsajt N1, 23.06.2020.
Naslov: Redakcija